"We hebben elkaar iets te melden en ik wil het ook echt weten, omdat ik bereid ben me te laten overtuigen"


filosofielogo_fpn

logo_gilde

Logo Berkelstraat

Profiel

Dick van Hennik (1949) heeft zijn hele carrière in het onderwijs gewerkt. Na een tiental jaren voor de klas als leraar geschiedenis groeide hij door naar schoolleider van het Libanon Lyceum in Rotterdam en rector van het Dalton in Voorburg. Hij rondde zijn loopbaan af als professioneel bestuurder bij Scholengroep Spinoza in Leidschendam/Voorburg. Na zijn pensionering bleef Van Hennik actief in het onderwijsveld onder andere als voorzitter van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen. Hij begeleidt ook schoolleiders en leerkrachten in het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld via het programma leerKRACHT.


Schermafbeelding 2018-07-19 om 15.22.32
Een filosofische levenshouding kenmerkt Van Hennik. Zijn vermogen tot het stellen van kritische, opbouwende, meedenkende vragen was in al zijn functies een van zijn kenmerkendste eigenschappen. Deze eigenschap of zeg maar tweede natuur, zijn interesse in de filosofie en zijn alomtegenwoordige behoefte om bij te leren, zorgden ervoor dat hij de opleiding tot Filosofisch Practicus aan de Internationale School voor de Wijsbegeerte ging volgen. In de zomer 2014 studeerde hij af als gediplomeerd filosofisch practicus.

Sommige browsers, zoals Google Chrome, geven aan dat deze site niet volledig beveiligd is. We hechten eraan op te merken dat dit alleen geldt voor het doorgeven van gevoelige informatie als creditcardgegevens. Wees gerust: we vragen nooit om dit soort gegevens.